Pizzaring-van-voren

doorsnee-barabiku-pizzaring

De Barabiku pizzaring

Pizza op een barbecue bakken is niets nieuws, maar het resultaat zal zelden of nooit de kwaliteit halen van een echte pizzeria pizza. Dit komt doordat een aantal specifieke eigenschappen van een echte pizzaoven moeilijk na te bootsen zijn.

Pizza als uit een echte pizzaoven

Bij een “echte” houtgestookte pizzaoven in een pizzeria zal de hitte van het open vuur de bodemsteen opwarmen en ontstaat er een stroom hete lucht van achter naar voor, over de pizza en door het open gat aan de voorkant naar buiten.

De bovenkant van een pizza zal een hogere hitte nodig hebben dan de bodem. Doordat de stromende hete lucht vele malen heter wordt dan de pizzasteen kunnen de pizzabodem en de topping afzonderlijk optimaal garen. Zo is het mogelijk om in enkele minuten een geweldige pizza te bakken.

Hoe werkt de Barabiku pizzaring

Door de unieke vorm van uw Barabiku pizzaring wordt in het klein een echte pizzaoven nagebootst en is het erg makkelijk om een “authentieke” houtoven pizza te maken. En door het gebruik van hardhout krijgt u de originele rooksmaak.

De Barabiku pizzaring is gemaakt van 1,5 mm lasergesneden RVS 304. Hoogwaardig materiaal waar u tientallen jaren plezier van zult hebben.

U zult merken dat uw eigen pizza’s net zo lekker of lekkerder zijn dan de pizza’s van de plaatselijke pizzeria, die misschien niet eens de beschikking heeft over een echte houtoven.

Bestel een pizzaring

De Barabiku pizzaring is te gebruiken samen, maar niet uitsluitend, met de ketelbarbecues van de volgende merken:

  • Weber.
    Heeft u een 47 cm Weber, uit de serie; Bar-B-Kettle, Original of One Touch dan kunt u de bijbehorende pizzaring zo bestellen.
  • Outdoorchef
  • Napoleon

Het gebruik van een barbecue en de pizzaring is natuurlijk niet zonder gevaren. Daarom vragen wij u om de waarschuwingen goed door te nemen voor het gebruik van de Barabiku pizzaring.

Past de Barabiku pizzaring ook op mijn barbecue?

Heeft u een ander merk of type barbecue dan genoemd dan is het handig om deze even na te meten.

Uw barbecue moet in ieder geval rond zijn en beschikken over een los deksel, dus zonder scharnierpunt.

Meet de diameter aan de binnenkant van de ketel van uw barbecue en de diameter van het grillrooster.

Als de ketel niet kleiner is dan 45 cm en het rooster niet groter is dan 45 cm dan past de 45 cm Barabiku pizzaring op uw barbecue.
Bestel de pizzaring 45 cm